Oglejte si našo široko ponudbo izdelkov

Velika zaloga, velika izbira

Velika zaloga, velika izbira Poglej ponudbo

Stopniščni elementi

Stopniščni elementi so pika na i vsakim stopnicam in nepogrešljiv spremljevalec vsakega profesionalno izvedenega balkona!

Kdaj izbrati oglat stopniščni element?

Stopniščni elementi poskrbijo za popoln, uglajen in eleganten končni videz keramičnih stopnic. Nepopolno ali neprimerno izvedeni stopniščni elementi so krivec za spotikanje ob kovinske profile, v primeru izpostavljenih fug se spopadamo z oteženim čiščenjem. Kovinski profili in fuge se tekom časa obrabljajo in uničujejo, kar pomembno zmanjša njihovo življenjsko dobo.

Zato vam toplo priporočamo izbiro oglatega stopniščnega elementa. Zanj izberemo isto keramiko, ki je položena v zgornjem nadstropju. Prednost tega je v poenotenem in izredno modernem videzu, olajšanem čiščenju in neoviranim korakom v zgornje nadstopje. To bo vhod v zgornje nadstropje, ki vam ga bodo zavidali vsi obiskovalci!

Ko se odločite za oglat stopniščni element, lahko keramiko izberete iz naše pestre ponudbe ali pa nam jo enostavno dostavite. Keramiko nato skrbno razrežemo in jo zlepimo z dvokomponentnim epoksidnim lepilom. Da lepilo ne pokvari finiša keramike, ga pobrusimo in zadnji del pa dodatno zalijemo z lepilom.

S celotnim postopkom dosežemo dolgotrajno življenjsko dobo stopniščnega elementa, s katerim boste zadovoljni dolga leta in leta!

Ne pozabite na balkonske in terasne obrobe!

Če vogal balkona ali terase ni pokrit, se v njem nabira voda. To pa kazi videz balkona, na katerem se zbira umazana voda, ki uničuje fuge. Opažate lahko tudi nabiranje zeleno in rjavo obarvane vode, ki se ne more stekati z balkona in kot takšna nudi odlične pogoje za razrast alg.

Odločitev za vgradnjo balkonske oziroma terasne obrobe je logična, saj z njo samo pridobite na življenjski dobi keramike in fug. Keramična obroba ima dve pomembni funkciji, zapira vogale balkonov in teras, hkrati pa pridobi funkcijo odkapanja vode. Posledično se umazana voda nemoteno steka z balkona oziroma terase, kar poskrbi za dolgo življenjsko dobo keramike in fug. S keramično obrobo pokrijemo najbolj izpostavljeno vogalno fugo in zaščitimo čelo balkona.

Balkoni in terase pridobijo na življenjski dobi, občutno pa vplivamo tudi na videz čela balkona, ki po vgradnji keramične obloge ni več redno umazana.

Pri izbiri primerne dolžine keramične balkonske in terasne obrobe se obrnite na nas!

Razrez in obdelava keramičnih obrob

Pri nas keramiko obdelamo skladno z željami in potrebami. Vašo keramiko razrežemo, zaokrožimo, stanjšamo zgornji rob ter naredimo nizkostensko keramično obrobo. Obdelujemo tudi vogale ploščic in poskrbimo za protizdrsne zareze, kar pride v upoštev pri odločitvi za ekonomično verzijo keramičnega stopnišča.

Izdelamo polkrožni rob ploščic, protizdrsni utor (4 zareze), ploščice odrežemo pod kotoma 90 ali 45 stopinj, opravimo fino ročno brušenje vogalov odrezanih ploščic.

Prednosti CNC vodnega razreza

S CNC vodnim razrezom ne deformiramo robov keramike, postopek pa je zaključen v zelo kratkem času. Med glavnimi prednostmi so kakovosten razrez, v katerem ni temperaturno ali mehansko uničenih predelov. Z vodnim razrezom lahko optimiziramo razrez materiala tako, da ne prihaja do velike količine odpadnih kosov.

Za natančen in kakovosten razrez pri nas poskrbimo s strojem znamke Prossiani.

So za CNC vodni razrez primerni vsi materiali?

Poleg keramike vam hitro in natančno razrežemo tudi papir, kovino, kamen, kompozitne materiale, aluminij, marmor, laminat, grafit, steklo, jeklo, medenino, plastiko, inox, protipožarno steklo in več.

Še posebej ga priporočamo za materiale, ki niso odporni na visoke temperature. Pri tem oblika ali debelina materiala nista pomembni.

Kontaktirajte nas za več informacij in pripravili vam bomo ponudbo!

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

    strinjam_se
    Strinjam se s pogoji poslovanja *
    Pišite nam 01 8 32 32 32